Academy

Er zijn heel veel mensen die graag comedian willen worden. Er zijn er veel die het proberen. Er zijn er weinig die het lukt, en nog minder die echt doorbreken. Zeker voor mensen die net hun eerste stappen op het podium zetten en zij die nog aan het begin van hun carrière staan is de weg naar een bestaan in de stand-up moeilijk en onduidelijk. Hoe kom je aan speelplekken? Wat moet je zeker doen en wat vooral niet? Hoe word je beter? Of beter nog: hoe word je goed?

Wat?

Bas Birkers Comedy Academy is er speciaal voor iedereen die niets liever zou doen dan grappen maken op een podium. Met workshops, masterclasses, open podia, showcases en echte optredens. We bieden alles om een goeie basis te leggen om wat te doen met je talent. Met topcomedians en -regisseurs uit het (internationale) comedy circuit is er professionele begeleiding en continuïteit. Onafhankelijk van managers en boekers en dus bedoeld voor iedereen die wil.

Hoe?

In een serie workshops leggen we in drie sessies met gastdocenten de basis uit en werken we gezamenlijk aan een gedegen act, gevolgd door een toonmoment met publiek. Daarnaast worden er regelmatig masterclasses georganiseerd, elke keer rond een speciaal thema. Op de vaste open mic-avonden kan iedereen werken aan zijn materiaal en mensen die daar opvallen gaan misschien wel mee op tour. 

Wie?

Comedian Bas Birker is het vaste gezicht en, ondersteund door Fokke van der Meulen van Cafe The Joker, de drijvende kracht achter de Comedy Academy. Aangevuld met gastdocenten geven ze een eerlijke kijk op je act en voorzien ze je van de nodige bagage om verder te komen in het vak. Of je nu je debuut nog moet maken, of al wat verder bent gevorderd, wie wil, is welkom. Onze activiteiten zijn open voor iedereen met goede zin en wilskracht! Zonder winstoogmerk en transfervrij. Leerzaam, nuttig, maar vooral: leuk.

En nu?

Je denkt dat je er zonder hulp wel gaat komen? Prima. Je denkt dat je er al bent? Ook prima. Voor alle andere beginnende komieken is er Bas Birkers Comedy Academy. Aarzel niet en vraag meer informatie via de contactpagina. Sluit je aan, verbeter je act en misschien ben jij over een tijdje wel de nieuwe... Nou ja, de nieuwe jij, zeg maar.